7η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό Το Διαβήτη” το 2022

591
αμκε

 

Η ΑΜΚΕ “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ” για 7η χρονιά δίπλα στους νησιώτες.

7 χρόνια προσφοράς – 7 νέοι προορισμοί στο Αιγαίο

Μέχρι το 2050 υπολογίζεται ότι θα πάσχει από διαβήτη περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της υφηλίου. Αυτό φέρνει την ιατρική κοινότητα αντιμέτωπη με μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση, που απαιτεί γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση. Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το διαβήτη, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ “MΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ” πραγματοποίησε την 7η πανελλαδική εκστρατεία του, το 7ο ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης, που διήρκησε 6 ημέρες, από τις 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με προορισμό επτά νησιά του Αιγαίου: την Κάλυμνο, τους Φούρνους, τους Λειψούς, τη Λέρο, το Αγαθονήσι, την Ψέριμο και τους Αρκιούς.

Εκτός από την ενημέρωση των πολιτών για το διαβήτη, τον εμβολιασμό και την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, στις φετινές στάσεις μας στα νησιά, το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ και οι εκλεκτοί επιβάτες του, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους των νησιών, ενημέρωσαν και τους Επαγγελματίες Υγείας. Γιατί ο διαβήτης είναι τόσο συχνός, που απαιτεί ενημέρωση, επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση όλων των ειδικοτήτων.

Πρώτος σταθμός η Κάλυμνος (άφιξη 27/05), όπου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου (ΙΣΕΚ) πραγματοποιήθηκε διήμερο δράσεων, η οποία περιλάμβανε :

  • Ημερίδα ενημέρωσης την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλύμνου, με ομιλητή τον Παθολόγο-Διαβητολόγο, Διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κο Αντώνιο Λέπουρα.
  • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους ιατρούς για το διαβήτη.

Ακολούθησε  η Ψέριμος (29/05), οι Λειψοί (30/05), οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι (31/05),  οι Φούρνοι (01/06) και η Λέρος (02/06), όπου απευθυνθήκαμε με ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους, ώστε να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στους ακρίτες μας προσφέρθηκαν  εντελώς δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, σπιρομέτρηση, οφθαλμολογική εξέταση, έλεγχος συνδρόμου διαβητικής νευροπάθειας, έλεγχος αρτηριακής πίεσης και δωρεάν συνεδρίες με σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Το 7ο ταξίδι ενημέρωσης της ΑΜΚΕ έκλεισε με μία διπλή συνδυαστική δράση ενημέρωσης, τόσο των Επαγγελματιών Υγείας (το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου 2022 στο νοσοκομείο της Λέρου με ομιλητή και πάλι τον Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κου Αντώνιο Λέπουρα), αλλά και με δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τους κατοίκους του νησιού.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά των μελών του ιατρικού πληρώματος του ιστιοπλοϊκού μας:

  • του Παθολόγου- Διαβητολόγου, Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan General, κου Αντώνη Λέπουρα, ο οποίος βρίσκεται ακούραστα δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια,
  • της Πνευμονολόγου–Εντατικολόγου, τ. επιμελήτριας Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία”, κας Δήμητρας Παπανδρινοπούλου,
  • της Κοινωνιολόγου MSc,PHd- Συμβούλου ψυχικής υγείας, Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και Μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠ, κας Ευαγγελίας Τσαπατσάρη,
  • της Ποδολόγου κας Λένας Βασιλείου,
  • του Χειρουργού Οφθαλμιάτρου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΠανεπιστημίουΚρήτης, κου Αντώνη Χαρακίδα και
  • της νοσηλεύτριας Δήμητρας Κοκκόρη.

Καθώς και χωρίς την στήριξη των Χορηγών μας και Υποστηρικτών μας :

ΧΟΡΗΓΟΙ:

αμκε

 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

αμκε

 

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ “MΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΑΤΗ” ξεκίνησε το ταξίδι της το 2014 και έκτοτε έχει καλύψει με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σε αυτήν τη σημαντική διαδρομή πρόληψης και ενημέρωσης, έχουν εξεταστεί περίπου 50.000 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 700 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη.

Έχοντας ολοκληρωθεί για μία ακόμη φορά με μεγάλη επιτυχία το Ταξίδι μας θα ήθελα να σας Ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη συμβολή σας και ελπίζω να ξαναβρεθούμε Συνταξιδιώτες  και το 2023.

Η Πρόεδρος

Αναστασία Καφούση

Φωτογραφικό Album :

 

Διαβάστε επίσης Η 6η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης «Με Οδηγό Το Διαβήτη 2021»

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram!