Αρχική Διαβήτης Υγεία - επιστήμη No.6 ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

No.6 ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

0
No.6 ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

Η κορυφαία εταιρεία ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ και αυτή τη φορά πρωτοπορεί με ένα προϊόν που αφορά σε περισσότερο από ενάμιση εκατομμύρια ανθρώπους  στη χώρα, και συγκεκριμένα με το ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ.

Τα ζυμαρικά αποτελούν κύριο συστατικό της ανθρώπινης διατροφής, όμως η κατανάλωση τους αυξάνει τη γλυκόζη του αίματος. Για αυτό το λόγο η ΜΑΚΒΕΛ ασχολήθηκε εκτενώς και για πολύ χρόνο με το ρόλο και τη σημασία του Γλυκαιμικού Δείκτη. Ο δείκτης αυτός δηλώνει κατά πόσο το τρόφιμο αυξάνει την γλυκόζη του αίματος και χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες. Ο Γλυκαιμικός Δείκτης είναι επίσης εγκεκριμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) καθώς κι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), οι οποίοι δηλώνουν ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην περίπτωση των τροφίμων, επιπλέον των πληροφοριών σχετικά με την σύνθεση αυτών, (FAO/WHO,1998).

Οι άνθρωποι της ΜΑΚΒΕΛ σκέφθηκαν επίσης ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέμα με το γλυκαιμικό τους δείκτη, δε θα πρέπει να στερούνται μιας τόσο αγαπημένης τροφής όπως τα ζυμαρικά ή να αναγκάζονται να καταναλώνουν μόνο προϊόντα ολικής άλεσης κι έτσι ανέπτυξε το νέο αυτό προϊόν. Να τονίσουμε ακόμη ότι, το προϊόν καθώς είναι υγιεινό και νόστιμο ενδείκνυται και για ένα γεύμα μιας ισορροπημένης διατροφής και κάνει εφικτή τη διατήρηση της ισορροπημένης αυτής διατροφής για πολύ χρόνο.

Αξιολογώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω ως πολύ σημαντικά, η ΜΑΚΒΕΛ ανέθεσε στο Ερευνητικό Κέντρο Oxford Brookes της Μεγάλης Βρετανίας, τον μόνο διαπιστευμένο φορέα στην Ευρώπη για την μέτρηση του Γλυκαιμικού Δείκτη κατά ISO 26642:2010, να πραγματοποιήσει μία κλινική μελέτη. Οι συμμετέχοντες στην κλινική μελέτη δεν είχαν καταναλώσει τροφή για 12 ώρες κι έδωσαν δείγμα αίματος 5 λεπτά πριν την έναρξη της κλινικής μελέτης ενώ εκ νέου δείγματα αίματος ελήφθησαν μετά από 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά από την κατανάλωση των ζυμαρικών. Για τον προσδιορισμό των συγκεντρώσεων γλυκόζης στο αίμα, την διαδικασία πραγματοποίησαν εκπαιδευμένα άτομα από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου.

Οι τιμές που μετρήθηκαν, δημιούργησαν την γλυκαιμική απόκριση του κάθε συμμετέχοντα για το νέο ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι σε σύγκριση με το τρόφιμο αναφοράς, το οποίο είχε γλυκαιμικό δείκτη 100. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης ο γλυκαιμικός δείκτης του ΜΑΚΒΕΛ – ΣΠΑΓΓΕΤΙ είναι 37 και προφανώς χαρακτηρίζεται ως χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα αυτής της σύγκρισης φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, όπως απεικονίσθηκε από τον Διεθνούς Φήμης Φορέα Πιστοποίησης Oxford Brookes.

makvel

preloader