“Διάδωσέ το” Καμπάνια Ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

148

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700.000 άτομα τα οποία έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και άλλα 300.000, που εκτιμάται ότι είναι διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν, η ασθένεια του διαβήτη αφορά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Η συνεχώς αυξανόμενη τάση της νόσου στη χώρα μας υποδεικνύουν και αποδεικνύουν περισσότερο στις μέρες μας, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η  ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ– Κάρτα Διαβήτη οργανώνει και παρουσιάζει την Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το».

Σκοπός της καμπάνιας  είναι, ακριβώς, να «διαδοθούν» μηνύματα πρόληψης, κατανόησης και αντιμετώπισης  της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

 

Η έναρξη της καμπάνιας  «Διάδωσέ το», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα:

Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση  στο El Convento Del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο)  και ώρα 8.30 .

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει και η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ειδικής  έκδοσης – Λεύκωμα με τον τίτλο «Διάδωσέ το».

Μια ομάδα αναγνωρίσιμων  και  αγαπημένων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, της μουσικής, της δημοσιογραφίας και του θεάματος, φωτογραφήθηκαν από το φακό του Γιώργου  Καλφομανώλη,  και επικοινώνησαν σημαντικά και δυνατά μηνύματα για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Το υλικό αυτό, χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της ειδικής αυτής έκδοσης και  θα διανεμηθεί δωρεάν  σε ιατρούς , ασθενείς , νοσοκομεία, διαβητολογικά κέντρα.

Θα παρευρεθούν ιατροί, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι εταιρειών και αρκετοί από τους  αναγνωρίσιμους-συμμετέχοντες στο Λεύκωμα  «Διάδωσέ το».

 

  • Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα πραγματοποιηθεί  επίσης  η δημοπρασία της Συλλεκτικής κονσόλας PlayStation 4 (PS).

Η Sony Computer Entertainment, επέλεξε μεταξύ άλλων, τη ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη, να διαθέσει προς δημοπρασία μια Συλλεκτική κονσόλα  “PlayStation®4(PS4™) 20th Anniversary Edition” , στα πλαίσια της επετείου των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation (PS).

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο  Ελληνικού.

 

  • Η βραδιά θα κλείσει με την  Κατερίνα Ντίνου, που θα παρουσιάσει την καινούργια της δισκογραφική δουλειά και τον Μίμη Πλέσσα να μας τιμά, συνοδεύοντάς τη στο πιάνο.