2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη “Με Οδηγό το Διαβήτη 2016”

86

 

Με Οδηγό το Διαβήτη 2016

ΚΕΑ –Σάββατο 21.5.2016, ΚΥΘΝΟΣ – Κυριακή 22.5.2016, ΣΕΡΙΦΟΣ – Δευτέρα 23.5.2016, ΣΙΦΝΟΣ – Τρίτη 24.5.2016, ΚΙΜΩΛΟΣ – Τετάρτη 25.5.2016, ΜΗΛΟΣ – Πέμπτη 26.5.2016

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» διοργανώνει και παρουσιάζει τη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016».

Το ταξίδι ξεκινά με ένα ιστιοπλοικό σκάφος και με μοναδικό στόχο την αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Η Εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και των Δήμων των αντίστοιχων νησιών.

Η προσπάθεια πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών ASCENSIA, BOEHRINGER INGELHEIM, INTERAMERICAN.                

Με την ευγενική στήριξη της NOVO NORDISK και του IASO GENERAL.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΙ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΡΩΙ 10:00 με 13:00

Θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Αρτηριακής Πίεσης και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού

ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18:30 με 20:30

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εξειδικευμένων Επιστημόνων αναφορικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Παρουσίαση του Διαδραστικού παιχνιδιού «Δωμάτιο Απόδρασης – EscapeRoom».

Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν  πάνω στη σωστή και υγειινή διατροφή, να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και όλα αυτά, μπαίνοντας σε μικρές ομάδες μέσα στο «Δωμάτιο Απόδρασης» και λύνοντας γρίφους, που ένας μετά τον άλλον θα  αποκαλύπτουν τη γνώση. Ένας διαδραστικός, ευχάριστος και «περιπετειώδης» τρόπος, να εκπαιδευτούμε και να μάθουμε.

Η υλοποίηση του Δωματίου Απόδρασης πραγματοποιήθηκε από την  “In & Out in 60 minutes”.