Χαλβάς

2326

Μερίδες 8 – 10

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 φλιτζάνια φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 50 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • κανέλα
  • φλούδα λεμονιού για το σιρόπι

 

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράζετε το νερό με τη φρουκτόζη και τη φλούδα λεμονιού, για 5 λεπτά.

Καβουρντίζετε, με το λάδι, τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι.

Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και βράζετε σε σιγανή φωτιά

μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να

απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι.

Βάζετε το χαλβά σε φόρμα, μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα.

Προαιρετικά, γαρνίρετε με αμύγδαλα.