Εκμέκ light

620

Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

15  φρυγανιές

Για το σιρόπι:

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ½ φλιτζάνι γλυκαντικό Slim Line

1 ½ φλιτζάνι νερό

Για την κρέμα:

4 φλιτζάνια γάλα

4 κουταλιές της σούπας  κορν φλάουρ

4 κρόκοι αυγών

6 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line

1 βανίλια

Για τη σαντιγί:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό Slim Line

1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ (για γαρνίρισμα)

 

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με το γλυκαντικό και την κανέλα.

Απλώνετε τις φρυγανιές σε ένα ορθογώνιο σκεύος και τις περιχύνετε με το σιρόπι.

Για την κρέμα:  Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με το γλυκαντικό.

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το προσθέτετε.

Βάζετε τη βανίλια και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.

Μεταφέρετε όλο το μίγμα σε κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφού κρυώσει η κρέμα την απλώνετε πάνω από τις φρυγανιές και γαρνίρετε με την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 4 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό και τα αμύγδαλα φιλέ.

Πασπαλίζετε, προαιρετικά, με κανέλα.