Πλαστική Χειρουργική & Διαβήτης

172

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής εξελίσσονται με αποτέλεσμα η εφαρμογή τους να μην περιορίζεται ακόμη και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Σίγουρα χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό μέσα από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, πριν την οποιαδήποτε επέμβαση αισθητικής. Έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι υγείας του ασθενή που χρειάζεται να γνωρίζει ο γιατρός και να αποκλειστούν οι πιθανοί κίνδυνοι.

Σημαντικό είναι από το πρωί την ημέρα της επέμβασης να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα του ζακχάρου στο αίμα, με την χορήγηση ινσουλίνης σε αντλία. Ειδική διαδικασία θ’ ακολουθηθεί και από τον αναισθησιολόγο κατά τη διάρκεια της νάρκωσης του ασθενούς. Ενώ ειδική μέριμνα χρειάζεται να δοθεί και τις επόμενες 24 ώρες μετά την επέμβαση. Εφ’ όσον τηρηθούν σωστά όλες οι συνθήκες και οι κανόνες αντισηψίας – εκ μέρους του γιατρού – δεν υπάρχει περιορισμός στην εφαρμογή των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής ακόμη και σε διαβητικούς.

Έτσι λοιπόν αν έχετε μια μεγάλη μύτη, πεταχτά αυτιά ή θέλετε ν’ αποκτήσετε μια πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση στο πρόσωπό σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην αισθητική επέμβαση που επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς.

 

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – FACELIFT

Για να είναι φυσικό και να έχει διάρκεια, το αποτέλεσμα ενός facelift θα πρέπει μαζί με το τράβηγμα του δέρματος να τραβηχτούν ταυτόχρονα και οι ιστοί που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Αναφορικά με την ιδανική ηλικία που μπορεί να πραγματοποιηθεί face lift δεν υπάρχει σαφής χρονικός περιορισμός, εξαρτάται από το πρόβλημα, πότε μια γυναίκα θεωρεί κατάλληλη περίοδο για την ίδια να προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση. Είναι χρήσιμο για μια γυναίκα να γνωρίζει πως σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκεται το δέρμα της και οι ιστοί του προσώπου, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Ενδεικτικά μια καλή ηλικία για facelift είναι από τα 45 έως 55. Βέβαια, η κατάσταση του δέρματος μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ακόμη και αν βρίσκονται στην ίδια ηλικία, ανάλογα με την καταπόνηση και με την γενετική προδιάθεση. To facelift διακρίνεται σε μικρό (mini) και μεγάλο (max), ανάλογα με την έκταση της κινητοποίησης των ιστών και το μέγεθος του προβλήματος. Το mini facelift ενδείκνυται συνήθως σε περιπτώσεις που το δέρμα εμφανίζει ελαφριά χαλάρωση, έτσι ο γιατρός κινητοποιεί τους ιστούς σε απόσταση 5—7 εκατοστά περίπου από την άκρη του αυτιού. Στη συνέχεια με ειδικά ράμματα συρράπτει το επί πολύς μυοαπονευρωτικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα (smas), με αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά μια πιο νεανική όψη. Στις περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι πολύ σοβαρή πραγματοποιείται το full facelift, που διαφέρει από το mini facelift, στο γεγονός ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η κινητοποίηση των ιστών. Έτσι η κινητοποίηση του δέρματος μπορεί να φτάσει έως και μερικά εκατοστά από την γωνία του στόματος. Η κινητοποίηση του δέρματος στον λαιμό μπορεί να φτάσει από την μία άκρη του λαιμού ως την άλλη. Στην περίπτωση αυτή η ανάρρωση διαρκεί 2-3 εβδομάδες.

 

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΥΤΙΩΝ

 

Μια άσχημη μύτη, τα πεταχτά ή μεγάλα αυτιά ή αυτιά με κάποιες δυσμορφίες, αποτελούν ενοχλητικές ατέλειες που επηρεάζουν την ψυχολογίας μιας γυναίκας. Με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής μπορούν να διορθωθούν βοηθώντας έτσι στην αποκατάσταση της συμμετρίας του προσώπου.

Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, το χειρουργείο διαρκεί από 1-2 ώρες (ο χρόνος επιμηκύνεται αν υπάρχει πρόβλημα και στο διάφραγμα). Ο ασθενής παραμένει η βράδυ στο νοσοκομείο και επιστρέφει στην εργασία της μετά από μία εβδομάδα, οπότε και αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας που έχει τοποθετηθεί στο χειρουργείο. Η έντονη φυσική δραστηριότητα επιτρέπεται αφού έχουν περάσει 3 εβδομάδες. Μία πρώτη εικόνα του αποτελέσματος είναι ορατή μέσα στις πρώτες 10 ημέρες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 4-5 μήνες.

Η διόρθωση των αυτιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού όταν αυτό είναι κατάλληλα εξοπλισμένο. Πραγματοποιείται με τοπική ή γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως 1 ώρα περίπου. Μόλις αφαιρεθεί ο επίδεσμος που έχει τοποθετηθεί γύρω από το κεφάλι – για 5-6 μέρες – η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της. Η έντονη φυσική δραστηριότητα επιτρέπεται μετά από 2 εβδομάδες. Η τελική εικόνα του αποτελέσματος εξαρτάται από το είδος της επέμβασης.