Σκεπτόμενοι την 3η Εκστρατεία για το Σακχαρώδη Διαβήτη “Με οδηγό το Διαβήτη 2017”

112

Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017, η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη  «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017»,  που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  «Με Οδηγό το Διαβήτη», έδεσε κάβο και κατέβασε τα πανιά της.

Με ένα Ιστιοπλοϊκό σκάφος και με καταρτισμένο Επιστημονικό πλήρωμα, επισκεφθήκαμε συνολικά 8 νησιά του Αιγαίου. Η αρχή έγινε με το νησί της Νάξου το Σάββατο 20 Μαϊου και ακολούθησαν  η Δονούσα (21-5-2017), το Κουφονήσι (22-5-2017), η Σχοινούσα (23-5-2017), η Ηρακλειά (23-5-2017), η Ίος (24-5-2017), η Σίκινος (25-5-2017) και η Φολέγανδρος (26-5-2017).

Στόχος και όραμα της Εκστρατείας, είναι η αφύπνιση των συμπολιτών μας  όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και του γενικότερου πληθυσμού, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας  πραγματοποιήθηκαν  Ενημερωτικές Ομιλίες από τους εξειδικευμένους Επιστήμονες της ομάδας μας καθώς και δωρεάν εξετάσεις κατά τις οποίες εκτός απο τις απλές μετρήσεις Γλυκόζης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 350 Εξειδικευμένες εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού  Ελέγχου και  Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού.  Απο τα αποτελέσμτα προέκυψαν 12 αδιάγνωστα περιστατικά.

Η Εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017» τελέσθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και των κατά τόπους Δήμων των 8 νησιών που επισκεφθήκαμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειάς μας αυτής, τους Επιστήμονες  που ακολούθησαν το ταξίδι μας κο Αντώνιο Λέπουρα, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Διαβητολογικής Κλινικής, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου και Εξωτερικών Ιατρείων Σακχαρώδη Διαβήτη του ΙΑΣΩ General, κο Διονύση Βλάχο, Γενικός Ιατρός, Επιστημονικός Διευθυντής της Eurodiet Med, κο Σκανδαλάκη Νικόλαο, Καρδιολόγος, την κα Αναγνώστου Βασιλεία, Κλινική Διατροφολόγος, καθώς και την κα Κοκόρη Δήμητρα, Επισκέπτρια Υγείας.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία τις τοπικές αρχές των νησιών και συγκεκριμένα, τον κο Μαργαρίτη – Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον κο Πράσινο –  Πρόεδρο της Δονούσας, τον κο Κωβαίο Αντώνη –  Πρόεδρο Κουφονησίων, τον κο Σιγάλα – Πρόεδρο της Σχοινούσας, τον κο Γαβαλά – Πρόεδρο της Ηρακλειάς, τον κο Πετρόπουλο – Δήμαρχο Ιητών, τον κο Μαράκη – Δήμαρχο Σικίνου και το κο Βενιό – Δήμαρχο Φολεγάνδρου.

Ευχαριστούμε το πλήρωμα του σκάφους, που μας ταξίδεψε στο απαιτητικό αλλά υπέροχο Αιγαίο με ασφάλεια και χαμόγελα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις Χορηγούς εταιρείες Ascensia, Boehringer Ingelheim, Eurodiet Med και Interamerican, που απο την πρώτη στιγμή πίστεψαν και στήριξαν το όραμά μας.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Ιασώ General  για την ευγενική τους στήριξη, την εταιρεία Aid Plus Care για τη Χορηγία στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες.

Τις Υποστηρικτικές εταιρείες Medical Pharmaquality και Linde.

Την Blue Star Ferries για τη στήριξη και φυσικά  την ΕΡΤ για την Υποστήριξη στην Επικοινωνία και ιδιαιτέρως την κα Μαρία Σταθοπούλου – Δημοσιογράφο του καναλιού, τον κο Γιώργο Κελίδη – οπερατέρ και τον κο Αντώνη Κυπραίο, Ηχολήπτη.