Ανοιχτή Ημερίδα «Μαθαίνω για τον Νεανικό Διαβήτη – Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στο σπίτι και στις αίθουσες διδασκαλίας»

204

H ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» και το Τμήμα Διαιτολογίας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και ώρες 16:00-19:00 ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Μαθαίνω για τον Νεανικό Διαβήτη – Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στο σπίτι και στις αίθουσες διδασκαλίας», με ελεύθερη είσοδο. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι].

Η Ημερίδα έχει σκοπό την ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των οικείων ενός διαβητικού ασθενή πάνω στο  Νεανικό Διαβήτη και την αντιμετώπιση έκτακτων επιπλοκών στο σπίτι και στις αίθουσες διδασκαλίας. Ποιούς αφορά, πώς διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί σημαίνει, αλλά και πώς θεραπεύεται. Πως μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν, συχνά νέο  συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή. Πώς θα προσεγγίσουμε και πώς θα στηρίξουμε ψυχολογικά έναν νέο με διαβήτη. Τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι να προσέχουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Η Ημερίδα θα φιλοξενήσει ως ομιλητές καταξιωμένους, εξειδικευμένους Επιστήμονες πάνω στον Σακχαρώδη Διαβήτη:

  • Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος , Διευθυντής Παθολογικής – Διαβητολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General
  • Χριστίνα Βλαχοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ψυχολόγος (BSc, MSc)
  • Δρ. Αμαλία Τσαγκάρη, Κλινική Διαιτολόγος ΓΝΑ ΚΑΤ, μέλος του European Specialtiy Dietetic Network on Older Adults του EFAD

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας – η οποία θα έχει βιωματικό χαρακτήρα – θα πραγματοποιηθούν δωρεάν  Μετρήσεις Σακχάρου από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, καθώς  και ενημέρωση σχετικά με τη σωστή χρήση των ενέσεων Ινσουλίνης και των μετρητών σακχάρου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Κα Χαρούλα Κόλλια, T 2106199891, hkollia@metropolitan.edu.gr

Κα Ελίνα Δρακοπούλου, Τ  2106520062, info@kartadiaviti.gr