Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης με θέμα « ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ (Ινσουλινοεξαρτώμενο, Τύπου1)

82

Η ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης πάνω στο Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General,  το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, Ημερίδα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης με θέμα « ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ (Ινσουλινοεξαρτώμενο, Τύπου1)».

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε Εκπαιδευτικούς και είχε σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών πάνω στον Νεανικό Διαβήτη και την αντιμετώπιση Έκτακτων Επιπλοκών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

 

Το κοινό ενημερώθηκε για το πως μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του, τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν, συχνά νέο  συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή και πώς θα προσεγγίσουμε και θα στηρίξουμε ψυχολογικά έναν νέο με διαβήτη, ινσουλινοεξαρτώμενο.

Δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιούς αφορά, πώς διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί σημαίνει αλλά και πώς θεραπεύεται.

 

Ομιλητές της Ημερίδας, ήταν ο κος  Λέπουρας Αντώνιος, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντή  Παθολογικής-Διαβητολογικής κλινικής του ΙΑΣΩ GENERAL, και η κα Βλαχοπούλου Χριστίνα, Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ψυχολόγος BSc, MSc.

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα έλαβε μέρος στο αμφιθέτρο του ΙΑΣΩ General, Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός και ώρες 17:00 με 19:00.

Στο χώρο πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου από τη Bayer Hellas και προσφέρθηκε ενημέρωση σχετικά με την τεχνική των ενέσεων και τη σωστή χρήση του μετρητή σακχάρου από τη Novo Nordisk.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα ήταν Δωρεάν.

 

Χορηγός Επικοινωνίας της Ημερίδας:  www.xenesglosses.eu