4η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη στη νησιωτική Ελλάδα

117

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη στη νησιωτική Ελλάδα.

Γιώργος, 3 ετών : Περιστατικό που εξετάστηκε το 2017 και επανεξετάστηκε στη φετινή εκστρατεία.

Βασίλης, 35 ετών : Διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου mody.

Κύριος Θανάσης, 65 ετών : Εντοπίστηκε με δείκτη 12,5 στην εξέταση Γλυκοζυλιωμένης.

Κάθε όνομα έχει και τη δική του ιστορία, κάθε περιστατικό και τη δική του ιδιαιτερότητα (https://www.youtube.com/watch?v=jUTWgTRyhJA&feature=share)

Τις ιστορίες αυτές ανέδειξε για 4η συνεχή χρονιά η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη που διοργάνωσε η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό το Διαβήτη».

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με ιστιοπλοϊκό σκάφος στις 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 18 Μαΐου, προσεγγίζοντας ακριτικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας και μεταδίδοντας το μήνυμα : «Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου».

Σε δείγμα 329 κατοίκων από την Αμοργό, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, την Ίο, την Κίμωλο, τη Σίφνο, και τη Σέριφο, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις του Σακχαρώδους Διαβήτη, οι 184 πάσχουν από  τη νόσο, γεγονός που απεικονίζει την ανησυχητική εικόνα της ασθένειας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εντοπίστηκαν 4 νέα αδιάγνωστα περιστατικά Σακχαρώδους Διαβήτη.

Οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Ελέγχου Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης, υπό την εποπτεία ΔιαβητολόγουΚαρδιολόγουΚοινωνιολόγου και Επισκέπτη Υγείας.

Οι Ιατροί που συμμετείχαν στην 4η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης, είναι οι :

  • κος Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής & Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General
  • κα Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας
  • κος Πολυχρόνης Γ. Παρασκευάς, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Διαβήτη

Η 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε με τη Χορηγία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, της BOEHRINGERINGELHEIMτης EURODIETMEDτην Υποστήριξη της ASCENSIAτης INTERAMERICAN,  του ΙΑΣΩ GENERAL και της  BLUE STAR FERRIES στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Χορηγοί Επικοινωνίας της 4ης Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι :  ΕΡΤwww.naxostimes.gr , www.sportcyclades24.gr

Υπό την Αιγίδα : Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων