Λαχταριστό Κέικ με Ταχίνι και Γιαούρτι!

1193

Κέικ με ταχίνι και Γιαούρτι

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι (περίπου)

250 γρ.  γιαούρτι

200 γρ. ταχίνι

100 γρ.  στέβια

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

1/2 φλιτζάνι σταφίδες

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.   Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη στέβια μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα.   Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.   Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί  αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.