Η Ενημερωτική Εκστρατεία για το Σακχαρώδη Διαβήτη “Διάδωσέ το” στη Θεσσαλονίκη – Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 – Electra Palace Thessaloniki

71

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700.000 άτομα τα οποία έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και άλλα 300.000, που εκτιμάται ότι είναι διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν, η ασθένεια του διαβήτη αφορά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Η συνεχώς αυξανόμενη τάση της νόσου στη χώρα μας υποδεικνύουν και αποδεικνύουν περισσότερο στις μέρες μας, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Η  ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ, οργανώνει και παρουσιάζει την Ενημερωτική Εκστρατεία «ΔΙΑΔΩΣΕ  ΤΟ» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του «Διάδωσέ το» για το 2015.

 

Σκοπός και όραμα της Εκστρατείας «Διάδωσε το», είναι ακριβώς να «διαδοθούν» μηνύματα για την ανάγκη ενημέρωσης, γνώσης, κατανόησης και πρόληψης.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο Electra Palace Thessaloniki, στην πλατεία Αριστοτέλους (Αριστοτέλους 9)  και ώρα 6.30 μ.μ. και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου θεσσαλονίκης, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ).

 

Αναφέρουμε και ευχαριστούμε θερμά το Χρυσό Χορηγό της εκστρατείας «Διάδωσέ το» εταιρεία Johnson & Johnson καθώς και τη Χορηγό εταιρεία Abbott .

 

Πρόγραμμα:

  • ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ από την πόλη της Θεσσαλονίκης

Ποιούς αφορά ο Σακχαρώδης Διαβήτης, πώς διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί σημαίνει αλλά και πώς αντιμετωπίζεται. Πως μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, συχνά έναν νέο  συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή.

 

  • ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ, ΔΥΟ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ FLL(R). Συζήτηση για εκπαιδευτικές καινοτομίες με την ομάδα της eduACT

Πώς μπορεί η ρομποτική να γίνει αγαπημένο “σπορ” για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις ? Τι κερδίζει ένα παιδί μέσα από την ενασχόλησή του ?

Τι είναι το FIRST(R) LEGO(R) League FLL(R) και πώς μπορεί κανείς να συμμετέχει ?

Τα ίδια τα παιδιά απαντούν μέσα από την εμπειρία τους και δείχνουν σε παιδιά και μεγάλους πώς κατασκεύασαν το δικό τους ρομπότ και τι είναι το FLL(R) για αυτά…

 

  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΕΦ ΙΕΡΕΜΙΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΖΑΧΑΡΟΤΕΧΝΗ ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ. Υπέροχες γεύσεις, που θα έχουμε την ευκαιρία όλοι να δοκιμάσουμε!

 

  • ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ.

 

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης ΕΡΤ3 Τηλεόραση, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και Εφημερίδα Μακεδονία.