Σακχαρώδης Διαβήτης και Ρομποτική για όλους!

119

H MKO «Με Οδηγό το Διαβήτη», στα πλαίσια της εκδήλωσης «Διάδωσέ το» για την Ενημέρωση, την Πρόληψη και την Ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στο Electra Palace Thessaloniki και ώρα 6:30 μ.μ. εκδήλωση, με χαρά συνεργάζεται με την εκπαιδευτική ομάδα της  eduACT!

Με σύνθημα «Ρομποτική για όλους», η eduACT οργανώνει εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά, με στόχο να δοθεί ισότιμα σε όλους τους μαθητές η ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες, δίχως διακρίσεις. Τα εργαστήρια είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις δυνατότητες κάθε ηλικίας, καθώς έχουν σχεδιαστεί από παιδιά που διαθέτουν ήδη εμπειρία από παλαιότερες διοργανώσεις.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τα ρομπότ καθώς επίσης και με τη φετινή πίστα του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL®), με θέμα Trash Trek. Ο κ. Βασιλείου, ιδρυτής του Φιλεκπαιδευτικού, Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT θα μιλήσει στο κοινό για ζητήματα εκπαίδευσης και για το πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη διδασκαλία με έναν άξονα, δυο γρανάζια και τρία γράμματα, το FLL®

 

Λίγα λόγια για την eduACT…

To DNA μας ως ζωντανός Οργανισμός

Κάθε παιδί έχει το ταλέντο του! Εμείς, μέσω των εργαστηρίων και των projects μας στοχεύουμε στην ανάδειξή και την ανάπτυξή του, ώστε το παιδί να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

H eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) είναι ένα μη κερδοσκοπικό φιλεκπαιδευτικό- αγαθοεργές σωματείο. Οι άξονες τις φιλοσοφίας μας :

  • Να βρούμε ανθρώπους με ταλέντο και να τους βοηθήσουμε να το καλλιεργήσουν.
  • Να συνδέσουμε μονάδες και να φτιάξουμε ομάδες.
  • Να βρούμε νέους με ηγετικές ικανότητες.
  • Να βρούμε τους λόγους για τους οποίους μαθαίνουμε και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση.

Το σύμπαν μας ως μέλος ενός Παγκόσμιου Δικτύου

Τα παιδιά του σήμερα είναι πολίτες του κόσμου. Το όραμά μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται σήμερα με γνώμονα τις παγκόσμιες εξελίξεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δίνουμε έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία.

Περισσότερες από 80 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο ανήκουν στο δίκτυο FIRST® LEGO® LEAGUE και ο Ελληνικός Διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ομάδες παιδιών που βρίσκονται στο ρίσκο του κοινωνικού αποκλεισμού υποστηρίζονται από   το LEGO® FOUNDATION.  Ενώ ο οργανισμός  FIRST US, η FIRST NORWAY, τα NEWTON CLASSROOM, ARCTIC CAMP καθώς και το πρόγραμμα United States Mission to Greece προσφέρουν υποτροφίες και ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματά  μας