Ελληνική μακαρονοσαλάτα

240

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 13 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
  • 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 6-8 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε μπολ τρίβουμε τις ντομάτες με χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη, τις ελιές, τα φυλλαράκια ρίγανης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα σπασμένα παξιμάδια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως με θρυμματισμένη ξινομυζήθρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω, σε κάθε πιάτο.