Κρύα μακαρονοσαλάτα με γαλοπούλα και πιπεριές Φλωρίνης

631

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO
  • 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια
  • 4 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα) κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα 6 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τις πιπεριές Φλωρίνης, το μαϊντανό και τον βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο, πασπαλίζοντάς τη με κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης.