Σπαγγέτι alla Primavera

207

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: εύκολη
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
  • 1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις φλορέτες)
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια σε λωρίδες
  • 150 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατ/να
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 120 ml κρέμα γάλακτος light
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. flakes παρμεζάνας
  • αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα φασολάκια, τις φλορέτες μπρόκολου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά και όταν πάρει βράση συνεχίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το ξύσμα και τον βασιλικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και flakes παρμεζάνας.