Vegan σουφλέ ζυμαρικών

489
vegan

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Μερίδες: 6

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 600 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 150 γρ. vegan παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνοντάς τα, για περίπου 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν εντελώς και να μαλακώσουν. Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Σε μπολ ανακατεύουμε την φυτική κρέμα γάλακτος με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την μισή ποσότητα vegan παρμεζάνας και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας απαλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Πασπαλίζουμε το περιεχόμενο του σκεύους με την υπόλοιπη vegan παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης / Vegan ζυμαρικά με κρέμα κολοκύθας και θυμάρι

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram!