Vegan ζυμαρικά με κρέμα κολοκύθας και θυμάρι

739

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κολοκύθα σε κύβους
  • ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 200 ml ζεστό νερό
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κολοκύθα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Όταν βράσει η κολοκύθα πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ (ή μέσα σε μπλέντερ με λεπίδες ανθεκτικό στην θερμότητα) μέχρι να γίνει λεία. Εάν είναι υπερβολικά πηχτή, προσθέτουμε 2-3 κ.σ.νερό. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια θυμάρι και συνεχίζουμε την πολτοποίηση λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την ζεστή κρέμα κολοκύθας τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα.

Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο θυμάρι και κολοκυθόσπορο.