Κριθαρότο Ολικής Άλεσης της Άνοιξης με σπαράγγια

106

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: μέτρια
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και με τα κοτσάνια κομμένα
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.