Μακαρόνια ολικής άλεσης με αρακά και ελαφριά κρέμα πάπρικας

714

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τον αρακά να βράσει για 10 λεπτά.

Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν λιγοστέψει αρκετά, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τη μισή ποσότητα άνηθο. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο άνηθο.