Μακαρονάδα ολικής άλεσης με παρμεζάνα και καρύδια

691

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
  • 100 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 80 γρ. παρμεζάνα σε flakes
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια. Τα καβουρδίζουμε προσεκτικά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα αλλά να μην καούν. Τα αποσύρουμε σε πιάτο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού, λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με flakes παρμεζάνας.