MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

59

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: εύκολη
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
  • 120 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 120 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και ροζ πιπέρι.