Σπαγγέτι ολικής άλεσης με γαρίδες και τοματίνια

122

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά,

Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι Nο 6 Ολικής Άλεσης MISKO

20 ντοματίνια κομμένα στα 2

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

24 μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το θυμάρι, την ξερή ρίγανη και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Nο 6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και τις γαρίδες και λίγα ψημένα ντοματίνια.