Πανακότα Πορτοκάλι

264

Συνταγή για 10 μερίδες

 

ΥΛΙΚΑ

750γρ Κρέμα Γάλακτος 35%

250γρ. Γάλα Light

Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι

8γρ. Sweete Stevia

16γρ. Φύλλα Ζελατίνης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο βάζουμε για 20 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης ένα προς ένα για να μαλακώσουν.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την το γάλα και τη Sweete.

Αδειάζουμε το μίγμα που έχουμε βράσει σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις ζελατίνες, τις οποίες έχουμε ήδη στραγγίξει, και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος

Σερβίρουμε σε μπολάκια της αρεσκείας μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η Πανακότα.

Αφού κρυώσει την σερβίρουμε με φρεσκοκομμένες φράουλες.

 

ΤIPS:

  • Η Πανακότα μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 4 μέρες χωρίς πρόβλημα.
  • Εκτός από φρέσκιες φράουλες μπορούμε να συνοδεύσουμε την Πανακότα με κάποιο άλλο φρούτο εποχής της αρεσκείας μας
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με φρέσκια βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό ή ξύσμα φρούτου της αρεσκείας μας.