Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα

458

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

  • 1 φλυτζάνι κινόα
  • 1 ½ φλυτζάνι νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το κινόα. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 12-14 λεπτά. Το στραγγίζουμε.  Το αφρατεύουμε ανακατεύοντας με πιρούνι.

Περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε  κατά βούληση.

Προσθέτουμε το λεμόνι και το κινόα.

Ανακατεύουμε καλά και παγώνουμε.