Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης «Με Οδηγό το Διαβήτη 2019» ταξίδεψε στα νησιά του Αργοσαρωνικού

335
Εκστρατεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης
«Με Οδηγό το Διαβήτη 2019»
ταξίδεψε στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Με «σημαία» το σύνθημα «Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου, Ενημερώσου για τη σημασία του εμβολιασμού», η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη ταξίδεψε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και φέτος αγκυροβόλησε στα λιμάνια των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνάντησε τους κατοίκους της Σαλαμίνας, των Μεθάνων, της Ύδρας, των Σπετσών, του Πόρου, του Αγκιστρίου και της Αίγινας, τους ενημέρωσε, τους ευαισθητοποίησε και τους εκπαίδευσε για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη μέσω ομιλιών και έντυπου υλικού, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις με στόχο τη διάγνωση περιστατικών, τα οποία μέχρι και σήμερα έχουν παραμείνει αδιάγνωστα.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού διαπιστώθηκε ότι ένα μεγάλο ποσοστό παρουσίασε αυξημένες τιμές σακχάρου, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (αρρύθμιστα περιστατικά), καθώς εντοπίστηκαν περιστατικά με έλκη άκρου ποδός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε δείγμα 650 ατόμων εντοπίστηκαν 15 άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη χωρίς να το γνωρίζουν. Επιπλέον, στους εξεταζόμενους που στα κάτω άκρα εμφάνιζαν έλκη, η κλινική εικόνα ήταν ανησυχητική. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε δείγμα 60 ατόμων που εξετάστηκαν, τα 4 περιστατικά έχρηζαν άμεσης παρακολούθησης, ενώ στα υπόλοιπα 56 δεν είχε πραγματοποιηθεί καθαρισμός των μη βιώσιμων ιστών και καμία προσπάθεια αποφόρτισης της περιοχής του έλκους.

Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη πραγματοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 έως τις 2 Οκτωβρίου 2019 και το πλήρωμά της αποτελούνταν από εξαίρετους ιατρούς και επιστήμονες:

  • κος Ελευθέριος Δ. Στυλιανέλλης, Ειδικός Ποδολόγος, DIP, F.H.C., ειδικευθείς στο Διαβητικό Πόδι,
  • Δρ. Χαραλαμπία Λιναρδή, MD, MSc, Phd, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Οφθαλμολογικής Κλινικής «Ευαγγελισμού» και Μέλος του ΔΣ Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας,
  • κα Ευρυδίκη Τριπόδικα, Παθολόγος – Διαβητολόγος,
  • κα Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας.

Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης «Με Οδηγό το Διαβήτη 2019» τέλεσε Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) και της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ).

Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης «Με Οδηγό τον Διαβήτη 2019» πραγματοποιήθηκε με τη Χορηγία της εταιρείας PFIZER HELLAS ΑΕ (www.pfizer.gr) και την υποστήριξη των εταιρειών ASCENSIA DIABETES CARE HELLAS S.A. (www.diabetes.ascensia.gr), INTERAMERICAN (www.intermerican.gr), της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Γυναικολογίας emBIO medical center (www.eliasgatos.gr) και της BIOSKIN (www.bioskin.gr).

Χορηγοί Επικοινωνίας της 5ης Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι : www.aiginanews.gr, Κοινωνική, www.koinoniki.gr, salamina-press.blogspot.gr, www.saronicmagazine.gr

 

Πληροφορίες – Επικοινωνία : κος Νικόλας Τσιλιβαράκος,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου, 693 28 19 087, ntsilivarakos@yahoo.gr

 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram!