Μακαρονάδα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

88

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη Nο10 Ολικής Άλεσης MISKO
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Nο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ .ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, τη μισή ποσότητα κατσικίσιο τυρί και το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε θρυμματισμένο το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.