Δυνατοί και με Διαβήτη

86

Power yoga…Ως στάση ζωής

Η λέξη yoga (γιόγκα) προέρχεται απο την αρχαία γλώσσα, τα σανσκριτικά, και σημαίνει ένωση. Με τον όρο αυτό εννοούσαν την ένωση μεταξύ της ψυχής, του σώματος και του μυαλού του ανθρώπου.

Asana σημαίνει εύκολο και άνετο.

Υποδηλώνει τις στάσεις του σώματος.

Η ενασχόληση με την Power yoga, όχι μόνο δεν απαιτεί ιδιαίτερο ρουχισμό ή κάποιο εξοπλισμό, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι η απόφαση για να ξεκινήσετε και τίποτα περισσότερο. Επίσης τα οφέλη που μας προσφέρει είναι πολλά και ποικίλα, καθιστώντας την σημαντικό σύμμαχο της καθημερινότητάς μας, οσον αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες, την αντιμετώπιση του άγχους και το στρες, και τελικά τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Ενδυμασία

Για την εξάσκησή σας με την Power yoga δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό ρουχισμό. Μπορείτε να φορέσετε οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε και να κινείστε άνετα, διατηρώντας σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματός σας, ανάλογα φυσικά πάντοτε και με τις κλιματολογικές συνθήκες. Πρέπει να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η αποβολή θερμότητας, στις περιπτώσεις που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ανάλογα να διατηρείται η θερμότητα όταν ο καιρός είναι κρύος. Φορέστε φαρδιά και άνετα ρούχα ή εφαρμοστά και ελαστικά κολάν και μπλουζάκια, αντίστοιχα.

Οτιδήποτε όμως και αν επιλέξετε να φορέσετε, φροντίστε να μην δυσχεραίνει την αναπνοή σας και τις κινήσεις σας. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα, ώστε να απορροφάται ο ιδρώτας και να μην δημιουργούνται αλλεργικές καταστάσεις. Επίσης, δεν χρειάζεστε παπούτσια για να κάνετε Power yoga. Το γυμνό πέλμα δίνει καλύτερη αίσθηση ισορροπίας, έχετε καλύτερη επαφή με το έδαφος και σας βοηθάει στο να ασκείστε ασφαλέστερα και ολοκληρωμένα, χωρίς να περιορίζονται και να δυσκολεύονται οι κινήσεις σας.

Εξοπλισμός

Σε οργανωμένα κέντρα Power yoga χρησιμοποιείται κάποιος ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος σας βοηθάει στην καλύτερη εκτέλεση των στάσεων. Παραδείγματα τέτοιου εξοπλισμού είναι τα blocks, τα bolsters, οι καρέκλες, οι ιμάντες και τα στρωματάκια.

Τα blocks είναι στηρίγματα απο συνθετικό υλικό σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του σώματος και των μελών του, κυρίως σε Asanas ευλυγισίας και ισορροπίας.