Ερωτική Ανοιξιάτικη Διάθεση!

127

Η συχνότητα των επαφών κρατά ενεργή τη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας?

Ποιος είναι καλό να είναι πρωταγωνιστής στη ζωή σας? Ο διαβήτης ή η εσωτερική ισορροπία που θα επηρεάσει  προς το θετικό και τον διαβήτη?

 

 

Η σεξουαλική μας ζωή γενικά , φαίνεται να καθορίζεται από τη συχνότητα των επαφών

και την ποιότητα της προσδοκίας στη σχέση των δύο φύλων. Η ενεργή σεξουαλική ζωή ουσιαστικά δημιουργεί μια θετική ψυχική επικοινωνία τόσο με τον ίδιο μας τον εαυτό όσο και με το σύντροφό μας.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως η γυναίκα φαίνεται να μην έχει την ίδια ανάγκη σε συχνότητα σεξουαλικών επαφών σε σχέση με αυτή που έχει ο άνδρας, ο οποίος καταγράφει τη σεξουαλική του δυναμική, μετρώντας τον αριθμό των επαφών του.

 

Η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία αναμφίβολα έχει θετική ανταπόκριση στο σεξουαλικό κάλεσμα του συντρόφου, δεν είναι όμως καθοριστική από τον αριθμό των επαφών της σχέσης. Πολλές φορές βέβαια, και οι δύο σύντροφοι αγχώνονται και εμπλέκονται σε σκέψεις που απαιτούν αριθμούς σεξουαλικής επαφής , όταν μάλιστα μέσα στη σχέση τους υπάρχει υποβόσκουσα ένταση, ή όταν μπαίνουν σε διαδικασία σύγκρισης της επίδοσής τους με τις επιδόσεις άλλων ζευγαριών.

Το ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει , ότι η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής του, δεν εκφράζεται με συγκεκριμένη συχνότητα και αριθμούς σεξουαλικών επαφών και ότι μέσα στο χρόνο της σχέσης και της καθημερινότητάς του υπάρχει μια φυσική διακύμανση της σεξουαλικότητας ως προς την «όρεξη», τη «συνάντηση» και το «περιεχόμενο» ,χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

 Η σεξουαλική επαφή αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον μεταξύ των δύο συντρόφων στην επιθυμία που δηλώνεται και στο δικαίωμα της άρνησης σε αυτόν που δεν ανταποκρίνεται. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που είτε ο ένας είτε ο άλλος, ή ακόμη και οι δυο μαζί , αναπτύσσουν καχυποψία και αυταρχική απαίτηση του «εδώ και τώρα»  μιας σεξουαλικής συνεύρεσης , το οποίο εμπλέκει περισσότερο τα πράγματα, επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και προκαλεί εντάσεις , καυγάδες ζηλοτυπίες και έλλειψη επικοινωνίας , παρά επιβεβαιώνει αυτόν που την απαιτεί. Από εκεί και πέρα, μέσω μίας τέτοιας συμπεριφοράς , η σύγκρουση, η υποκρισία και η αποφυγή θα είναι οι επόμενες  φάσεις ζωής του ζευγαριού , που ανώριμα και ναρκισσιστικά χαλάει τη σεξουαλική του ομορφιά και ταξιδεύει στον κόσμο του θυμού, της χρέωσης και της ενοχής.

Η  εικόνα και η φροντίδα του σώματος της διαβητικής  γυναίκας έχουν σχέση με τη σεξουαλική της έκφραση και τη διαθεσιμότητά της προς τον άνδρα σύντροφο?

 Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εικόνα που εκπέμπει η γυναίκα και λειτουργεί στην ζωή της ως παράγοντας επικοινωνίας, ψυχικής έκφρασης και ολοκληρωμένης σεξουαλικής ζωής. Η εικόνα της γυναίκας οργανώνεται από μικρή ηλικία, διαμορφώνοντας τους ρόλους εκείνους που θα την οδηγήσουν κατά την ενήλικη ζωή της, στη διεκδίκηση της σεξουαλικότητας , της συντροφικότητας και της γονιμότητάς της. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας και της σεξουαλικής της έκφρασης παίζουν τόσο το οικογενειακό περιβάλλον, όσο και η ίδια η ψυχοσωματική της ισορροπία, μέσω των εμπειριών της.

Η εικόνα της γυναίκας όμως πολλές φορές απειλείται από καταστάσεις που μπορούν να την καθηλώσουν ή να την τραυματίσουν στο ψυχικό και σωματικό της «εγώ» , εγκλωβίζοντάς την σε προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότερες διαταραχές.

Η ανεπαρκής γνώση, η λανθασμένη πληροφόρηση αλλά και οι βιωματικές και ψυχικές εγγραφές επηρεάζουν την αντίληψη της γυναίκας για το ποια πρέπει να είναι η εικόνα της. Ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες , τα κοινωνικά πρότυπα θέτουν πολύ απαιτητικά κριτήρια για το πώς πρέπει να φαίνεται και να συμπεριφέρεται μια γυναίκα και την παρασύρουν μακριά από τον εαυτό της, την  αυτοπεποίθησή της και την αυτογνωσία της. Η γυναίκα μπαίνει σε έναν αδιάκοπο αγώνα σύγχυσης και λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα για το ποια θα «πρέπει» τελικά να είναι η εικόνα της και ο τύπος του άνδρα που θα την συμπληρώσει. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί επιπλοκές στην υγεία της και απορρυθμίζει το ψυχολογικό και βιολογικό της υπόστρωμα με αρκετές επιπτώσεις στην συνολική ποιότητα της ζωής της, πολύ περισσότερο όταν συνυπάρχει και ο διαβήτης που την απασχολεί αρκετά!

 

5 Βήματα σωματικής «γνωσίας»

  •  Γνωρίζω το σώμα μου
  •  Μαθαίνω το σώμα μου
  •  Επικοινωνώ με το σώμα μου
  •  Πιστεύω στο σώμα μου
  •  Εκφράζω το σώμα μου