Πέννες με φρέσκο σολομό και μυρώνια

170

Υλικά για 3 μερίδες

• 500 γρ. σολομό φρέσκο ή 200 γρ. σολομό καπνιστό

• 1 καρότο

• 2 κολοκυθάκια

• 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

• 1 κούπα μυρώνια ψιλοκομμένα

• Ξύσμα από ένα λεμόνι

• Αλάτι

• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

• Ελαιόλαδο

 

Καθαρίστε τα καρότα και βγάλτε λεπτές μακριές λωρίδες με τον αποφλοιωτή (πίλερ).  Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας μόνο τη σάρκα τους και όχι το κέντρο, το οποίο είναι μαλακό.

Γεμίστε με νερό μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.  Παράλληλα, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι, ρίξτε το καρότο, το κολοκύθι και μια κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Στραγγίξετε τις πένες και αδειάστε απευθείας μέσα στο σκεύος με τα λαχανικά.  Βάλτε το σολομό κομμένο σε μεγάλους κύβους, το ξύσμα λεμόνι  και 5 κ.σ. ελαιόλαδο.

Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε πιπέρι.  Ανακατεύετε απαλά για να μη θρυμματιστεί το ψάρι, μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε άμεσα.