Διάσημοι Διαβητικοί

1037

Τους γνωρίζεις. Οι περισσότεροι από αυτούς σου έχουν κρατήσει  αρκετές ώρες παρέα στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Celebrities του Hollywood, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και αθλητές προστίθενται καθημερινά στην παγκόσμια λίστα του διαβήτη.

Εκεί ανήκει και η Μαράια Κάρεϊ, η οποία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της παρουσίασε διαβήτη κύησης. «Ανέπτυξα διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα καταφέρνω καλά τώρα, αλλά πρέπει γενικά να είμαι προσεκτική με τη διατροφή μου», σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια σε δηλώσεις της, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όσους ξεκινούν τώρα τη γνωριμία τους με τη νόσο.

 

Για τη δική του περιπέτεια με τον διαβήτη κάνει συχνά πυκνά αναφορές και ο Λάρι Κινγκ. Ο γνωστός δημοσιογράφος πάσχει από διαβήτη Τύπου 2. «Καταφέρνω να τον ελέγξω», τονίζει ο ίδιος, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με την υγεία του τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κόψει, ύστερα από παραινέσεις των γιατρών του, ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του, το κάπνισμα.

Μία έντονη αδιαθεσία οδήγησε τη Χάλι Μπέρι στο νοσοκομείο, όπου μετά από εξετάσεις έμαθε ότι πάσχει από διαβήτη.

«Ο διαβήτης με κατέλαβε εξ απήνης. Κανένας από την οικογένειά μου δεν είχε ποτέ τη νόσο και παρότι είχα παραπανίσια κιλά στο σχολείο, πίστευα ότι ήμουν υγιής. Ένιωθα άρρωστη, πολύ άρρωστη, το 1989 που είχα γυρίσματα στην τηλεόραση. Αισθανόμουν τεράστια ανάγκη για ενέργεια αλλά δεν είχα χρόνο να σηκωθώ να φάω ένα κομματάκι σοκολάτα. Πραγματικά δεν καταλάβαινα τι είχα πάθει», αναφέρει η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία μετά την περιπέτειά της αναθεώρησε πολλά πράγματα.

«Κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα να φροντίσω τον εαυτό μου και μπορώ πλέον να πω ότι τώρα είμαι υγιέστερη απ’ ότι στο παρελθόν, πριν νοσήσω με διαβήτη. Άρχισα να καταναλώνω φρέσκα λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρι και μακαρόνια. Έκοψα το κόκκινο κρέας και τα πολλά φρούτα που περιέχουν ζάχαρη. Τώρα τα αγαπημένα μου πιάτα είναι πολύ απλά, όπως τόνος στο γκριλ και πατάτες με λιωμένο σκόρδο», ανέφερε στην «Daily Mail» η Μπέρι, η οποία κατέληξε:

«Ο διαβήτης τελικά εξελίχθηκε σε ένα δώρο. Μου έδωσε δύναμη και αντοχή γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, όσο οδυνηρή κι αν ήταν».