Πέννες ολικής άλεσης με πιπεριές και φουντούκια

16

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

1 πιπεριά πορτοκαλί σε λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα

¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές με σάλτσα και πασπαλίζουμε με κοπανισμένα φουντούκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.