Πέννες ολικής άλεσης με σπανάκι και καλαμπόκι

94
πέννες

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

350 γρ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατ/νο

500 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο

100 γρ. μανούρι θρυμματισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννες Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να χάσει το σπανάκι τον όγκο του και να μαραθεί, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε τις πέννες πάλι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές με θρυμματισμένο μανούρι.

Διαβάστε επίσης / MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας μπορείτε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram!