Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ελιές, κάπαρη και λιαστή ντομάτα

54

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι Nο 6 Ολικής Άλεσης MISKO

100 ml νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

20 ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. κάπαρη

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Nο 6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις λιαστές ντομάτες για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και σβήνουμε με το νερό των ζυμαρικών.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη.