Μακαρόνια ολικής άλεσης με φιλέτο γαλοπούλας και παρμεζάνα

218

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά,

Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά

500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO

4 μικρά φιλέτα γαλοπούλας κομμένα σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη γαλοπούλα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα για 10-15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και το θυμάρι.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τη σάλτσα και μπουκίτσες γαλοπούλας. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.