Λιγκουίνι ολικής άλεσης με μανιτάρια και θυμάρι

453

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά,
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά,
Μερίδες: 4
Εύκολη 

Υλικά

  • 500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml από το ζωμό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια μαζί με το νερό και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.