Μακαρόνια ολικής άλεσης με μπρόκολο και πράσινες ελιές

562

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης MISKO
  • 400 γρ. Μπρόκολο (μόνο τις φλορέτες), σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 80 γρ. φουντούκια ανάλατα κοπανισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπρόκολο μαζί με τις ελιές για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τα κοπανισμένα φουντούκια.