Ιωάννης Γάσιας

196

Πότε δημιουργήθηκε το όραμα της εταιρείας;  Ποιό είναι το όραμα της εταιρείας σήμερα;

Η ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε  βρίσκεται στο κατώφλι της συμπλήρωσης 100 χρόνων λειτουργίας και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι σήμερα ένα εξαίρετο παράδειγμα επιτυχημένης οικογενειακής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Τα Φαρμακευτικά & Προϊόντα Υγείας αποτελούν τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων μας, ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία και σε τομείς, όπως τα Καταναλωτικά Προϊόντα, τα Χημικά & Πλαστικά.  Με αίσθημα υπευθυνότητας, πάθος και δημιουργικότητα εξακολουθούμε να υπηρετούμε τη φιλοσοφία του ιδρυτή της εταιρείας Νικόλαου Πετσιάβα και πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό για μια εταιρεία είναι να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τον άνθρωπο.

Πώς μπορεί μια ιστορική Ελληνική εταιρεία να επιβιώνει σήμερα;

Εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό το αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινωνία οι ελληνικές δυνατές βιομηχανίες, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  Με τη δύναμη του ανθρώπινου δυναμικού μας, με επαγγελματισμό και μέσα από σκληρή δουλειά καταφέρνουμε να δημιουργούμε αξία συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.

Ποια είναι τα κίνητρα για τους ασθενείς, προκειμένου να επιλέξουν ένα ελληνικό φάρμακο;

Η εγχώρια βιομηχανία έχει έντονη και συνεχή δραστηριότητα, δημιουργώντας σημαντικές προστιθέμενες αξίες στην εθνική οικονομία σε όρους απασχόλησης, επενδύσεων, εξαγωγών, έρευνας και ανάπτυξης. Τα ελληνικά φάρμακα είναι ποιοτικά, αποτελεσματικά και εξαιρετικά οικονομικά και γι΄ αυτό αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ποιοι είναι οι θεραπευτικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείστε;

Στο φαρμακευτικό χώρο, η εταιρεία μας αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες φαρμακευτικές βιομηχανίες.  Διαθέτοντας ένα διακριτό και εξαιρετικά εστιασμένο χαρτοφυλάκιο φαρκακευτικών σκευασμάτων υψηλής θεραπευτικής αξίας, είναι κοντά σε άτομα με χρόνιες ασθένειες, όπως είναι π.χ.  ο ΣΔτ2.  Η παραγωγή, διάθεση, διανομή και προώθηση κλασικών και καταξιωμένων εμπορικών σημάτων  αποτελεί, ίσως, τη μεγαλύτερη επιβράβευση για την εταιρεία και τους ανθρώπους της.

Ποιες είναι οι ανάγκες της εποχής που καλύπτει μια εταιρεία που θέλει να βελτιωθεί και με ποιο τρόπο μπορεί να ανταπεξέλθει;

Σε μια εποχή έντονων αντιθέσεων και αυξημένων προκλήσεων στον τομέα της υγείας, η κινητοποίηση, η προσαρμοστικότητα και η ενδυνάμωση του ανθρωπίνου κεφαλαίου, αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας προκειμένου να αξιοποιηθεί η καινοτομία και η ευρηματικότητα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυηξη της εταιρείας.

Ποια είναι τα σχέδια για ανάπτυξη και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία;

Τα πρώτα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μας χαρακτηρίστηκαν από δημιουργικότητα, εξέλιξη, διαφοροποίηση και επιτυχία.  Στον ορίζοντα βρίσκονται τα επόμενα 100. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μας και διαθέτοντας μια ηγετική ομάδα ικανή να υλοποιήσει το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, σχεδιάζουμε και επενδύουμε μακροπρόθεσμα εστιάζοντας στην αναζήτηση της καινοτομίας μέσα από συνεργασίες.  Αναπτυξιακός μας στόχος είναι να επεκταθούμε με επιτυχία και σε άλλες αγορές, όπως συνέβη πρόσφατα με την Κύπρο και την ίδρυση της Petsiavas Cyprus Ltd.