Κοφτό μακαρονάκι με τόνο και κάπαρη

653

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
  • 100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 260 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλερι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, την κάπαρη και τον τόνο κομματιασμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.