Σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο, λαχανικά και μυρωδικά

481

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 MISKO Ολικής Άλεσης
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο 6 MISKO Ολικής Άλεσης. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα Σπαγγέτι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλισμένα προαιρετικά με κάποιο τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί.